Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 litre süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 5 yemek kaşığı güzelce yıkanmış pirinçleri 3 su bardağı sıcak suyla az bir su kalana kadar pişirelim.
  2. Daha sonra 1 litre sütten 1 çay bardağı ayırıp tencere ek edelim.
  3. 2 paket vanilyayıda ekliyelim .
  4. Kaynayana kadar karıştıralım .
  5. Bu ortada 1 çay bardağı ayırdığınız süte 2 kaşık nişastayı ekleyip eritelim.
  6. Kaynayan süte şekeri ve nişasta karışımı ek edip 5 dakika daha kaynatalım.
  7. Daha sonra tepsiye yarısına su gelicek halde dolduralım, 6 adet güveç çıkıyor bu tarifle evvelden ısılmış 180 derecelik fırına 15 dakika pişirelim şimdiden afiyet olsun 😇.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Çörek
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye
Akşam Yemeği Menüsü
Pekmezli Tatlı (Nişevle)
Muzlu Karemelli Muhallebili Tatlı
Et Yemeklerinin Yanına Veya Kahvaltıya Yiyebileceğiniz Efsane Biberli Meze Tarifi
Hdabla | © 2025 |