Muzlu Karemelli Muhallebili Tatlı

Muzlu Karemelli Muhallebili Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Diğer materyaller;
- 1 paket petibör bisküvi
- 2 adet muz
- Karamel sos
- Antep fıstığı ( isteğe bağlı)
Muzlu Karemelli Muhallebili Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için sütü pişiriyoru,z daha sonra vanilya hariç öbür materyalleri pişerken ekleme yapıyoruz.
- Kıvam alana kadar karıştırıyoruz .
- Kıvam aldıktan sonra vanilya yıda ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Petibör bisküvimizi rondodan geçiriyoruz.
- Muhallebimiz soğuduktan sonra tatlı kaselerin tabanını bisküvimizi koyuyoruz süt ile ıslatıyoruz az.
- Daha sonra muhallebimizi döküyoruz üzerine muz dilimliyoruz ,tekrar muhallebimizi döküyoruz ,en üstüne karamel sosumuzu döküyoruz ve en son antep fıstığını ek edıyoruz.
Not; muhallebimizin soğuk olmasına dikkat edelim.
Afiyet olsun 😊.
Muzlu Karemelli Muhallebili Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


