Muzlu Karemelli Muhallebili Tatlı

Muzlu Karemelli Muhallebili Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Diğer materyaller;

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 2 adet muz
  • Karamel sos
  • Antep fıstığı ( isteğe bağlı)

Muzlu Karemelli Muhallebili Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebisi için sütü pişiriyoru,z daha sonra vanilya hariç öbür materyalleri pişerken ekleme yapıyoruz.
  2. Kıvam alana kadar karıştırıyoruz .
  3. Kıvam aldıktan sonra vanilya yıda ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Petibör bisküvimizi rondodan geçiriyoruz.
  5. Muhallebimiz soğuduktan sonra tatlı kaselerin tabanını bisküvimizi koyuyoruz süt ile ıslatıyoruz az.
  6. Daha sonra muhallebimizi döküyoruz üzerine muz dilimliyoruz ,tekrar muhallebimizi döküyoruz ,en üstüne karamel sosumuzu döküyoruz ve en son antep fıstığını ek edıyoruz.

Not; muhallebimizin soğuk olmasına dikkat edelim.

Afiyet olsun 😊.

Muzlu Karemelli Muhallebili Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çekirdekli Kırmızı Lahana Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Tart
Vişneli Turta
Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası
Salsa Sosu Fajita (Yanında Makarna)
Brüksel Lahana Ve Patatesli Graten
Kırma Böreği
Hdabla | © 2025 |