Fırın Somon

Fırın Somon Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 dilim somon
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet havuç
  • 4 kısım kuşkonmaz

Sosu için;

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Birer tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • 3 diş sarımsak

Fırın Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz ,hazırladığımız sosun içine dilimlediğimiz patatesleri kuşkonmazı ve havucu atıp sosa buluyoruz.
  2. Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  3. 200 dereceli fırında 10-15 dakika bekletip çıkarıyoruz.
  4. Son olarak somonlarımızı atıp 2-3 dakika sosun içinde bekletiyoruz.
  5. Onu da yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  6. 200 dereceli fırında 15-20 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz çıkardıktan sonra tabağımıza dizip servis ediyoruz afiyet olsun 🤤.

Fırın Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Çorbası
Havuçlu Şehriyeli Yoğurt Çorbası
Tiramisu Pankek (Diyete Uygun)
Pastahane Usulü Yumuşacık Poğaça
Tatar Böreği (El Yapımı Makarna)
Simit Poğaça
Hdabla | © 2025 |