Firik Pilavı (Hatay Usulü)

Firik Pilavı (Hatay Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik iri bulgur
  • 1,5 su bardağı firik
  • 1 adet bulyon yahut tavuk suyu
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Firik Pilavı (Hatay Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pişirilecek tencereye yap ve şehriye konulup rengi değişene kadar kavrulur.
  2. Şehriyeler kavrulana kadar firik ve bulgurlar yıkanır üstüne sapları çıkıyor.
  3. Kavrulan şehriyenin üzerine bulgur ve firik konulup kavrulur.
  4. Kavrulan firik ve bulgurun üzerine 5 su bardağı su tuz ve bulyon atılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  5. Suyunu çeken pilavın altını kapatıp 5 dk dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz.
  6. Çok lezzetli oluyor firik ateşte olduğu için daha başka bir tat veriyor 🥰❤️.

Firik Pilavı (Hatay Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Köstebek Pasta
Kaşarlı Sosisli Poğaça
Gerçek Madlen Kek (Madeleines)
Gönüllerin Tatlısı Sütlaç
Karnıyarık (Tavuk Göğüslü)
Fırında Su Böreği
Hdabla | © 2025 |