Firik Pilavı

Firik Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kalçalı tavuk but
- 2 çay bardağı firik
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- Yarım su haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Firik Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yarım litre su ekliyoruz, tavuk etini haşlıyoruz .
- Daha sonra haşladığımız eti tencereden alıyoruz .
- Suyumuzun içerisine iki çay bardağı firiği ,bir çay bardağı bulguru ve sıvı yağımızı ekliyoruz.
- Yarım su bardağı da haşlanmış nohutu da ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz.
- Burada üzerine iki su bardağı daha su ekliyoruz ,firik olağan bulgur pilavından daha geç pişeceği için denetimli bir biçimde ortalama 1 saat pişiriyoruz .
- Suyu azalırsa burada üzerine sıcak su eklemesi yapabiliriz.
- pişen pilavımızın üzerine kemiklerden ayırdığımız tavukkini didikleyerek pilavımızın üzerine ekleyebiliriz ,harika bir tanım deneyecek olan herkese afiyet olsun 😋.
- Pilavın yanına olağanüstü bir mevsim salata harika olacaktır aklınızda bulunsun arkadaşlar 😉.
Firik Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
