Fındıklı Un Helvası
Fındıklı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı kıyılmış fındık
- Tahin(isteğe bağlı)
- Dondurma( isteğe bağlı)
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
Fındıklı Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti yapıyoruz. Şerbetimizi boşaltırken zorlanmayacağınız bir sütlük yada derin bir sos tavasına yapmanızı öneririm.
- Şekerimizi sütümüzü ve suyumuzu aldığımız tavamızın altını yakıyoruz şekerler eriyene kadar karıştırıyoruz. (isterseniz yalnızca 3 su bardağı su ya da yalnızca 3 su bardağı süt ile de şerbetinizi yapabilirsiniz. )
- Şeker eridikten sonra 3-4 dakika kadar daha karıştırmaya devam ediniz. Altını kapatıp kenarda bekletiyoruz.
- Helvamızı yapacağımız derin tavaya tereyağ ve sıvı yağımızı koyup ocağımızı açıyoruz.
- Tereyağımız eridikten sonra unumuzu ek ediyoruz. (silikon spotula işinizi kolaylaştıracaktır).
- Unun rengi yoğunlaşıp sulanıncaya kadar daima karıştırıyoruz.
- İstediğimiz renge gelen helvamıza fındığımızı ek ediyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz.
- İyice karışan helvamıza yavaş yavaş şerbetini döküp bir yandan da karıştırmaya devam ediyoruz.
- Karıştırdıkça kıvamını alacaktır.
- Helvamız olduğunda altını kapatıyoruz.
- Dilerseniz dondurma ya da tahinle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fındıklı Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















