Fındıklı Granola
Fındıklı Granola Tanımı İçin Malzemeler
- 500g yulaf
- 200g dişe gelecek biçimde fındık yahut badem
- 1 tatlı kaşığı tarçın yahut vanilya özü
- 1 çimdik tuz
- 150g hindistan cevizi yağı
- 200g bal yahut akakçe şurubu
Fındıklı Granola Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını altüst ayar 170 dereceye açıyoruz.
- Hindistan cevizi yağı ile balı benmari metodu eritiyoruz.
- Kuru materyallerin hepsini büyük bir kapta karıştırıyoruz.
- Erittiğimiz yağ ile balı kuru gereçler ile harmanlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayıyoruz.
- Fırına alıp 20dk pişiriyoruz. 10dk sonra granolayı karşıt düz ediyoruz.
- Granola fırından çıktıktan sonra yumuşak oluyor, soğuyunca sertleşiyor. Fırında sertleşmesini beklemeyin yanar.
- Soğuduktan sonra ister yoğurt, ister süt ile tüketebilirsiniz. Dilediğiniz formda üzerine meyve, kuru meyve ekleyebilirsiniz.
Fındıklı Granola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








