Bezelye Yemeği

Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilogram taze bezelye
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 büyük uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı konserve domates
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bezelyeyi güzelce yıkıyoruz.
- Ardından tencereye yağı soğanı koyup kavuruyoruz.
- Ardından kıymayı ek edip kavuruyoruz.
- Ardından havuçları ve patatesi küp küp doğrayıp kıymaya ek ediyoruz.
- Bezelyeyeleri ve salçayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Sıcak su ve tuzu ekliyoruz.
- Kısık ateşte 40 dakika pişiriyoruz servise hazır, afiyet olsun.
Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


