Çıtır Tavuk Sandviç

Çıtır Tavuk Sandviç Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü

Marine için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak(kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Panelemek için ;

  • 1,5 su bardağı galeta unu yahut panko (ben kendi yaptığım ekmek kırıntılarını kullandım)
  • Sandviç ekmeği

Çıtır Tavuk Sandviç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Marine materyallerini derin bir kasenin içerisinde karıştırıp tavuklarımızı ince ince dilimleyip içerisine koyuyoruz.
  2. Sosun her yerine geldiğinden emin olup üzerini streçleyip buzdolabı da kaldırıyoruz.
  3. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra panelemeye başlıyoruz.
  4. Sırayla tavuklarımızı artlı önlü paneleyip tepsiye alıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180° fırında fansız 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  6. En son 10 dakikada da fanlı ayara alıp uygunca kızarıp çıtır çıtır olmasını sağlıyoruz.
  7. Fırından aldıktan sonra ekmeklerimizi ortadan ikiye bölüp içerisini dilediğiniz üzere doldurup zenginleştiryoruz elinize sıhhat afiyet olsun😇❤️
  8. Soslar; göbek marul yahut marulun beyaz sert kısımları (doğranmış) iki yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı mayonez bir diş sarımsak (ince kıyılmış) bir tutam tuz 2-biraz ketçap biraz mayonez biraz hardal ve kornişon turşu(doğranmış).

Çıtır Tavuk Sandviç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Püreli Tavuk Sote (Mutlaka Deneyin)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gerçek Madlen Kek (Madeleines)
Saçaklı Poğaça Tarifi (Videolu)
Susamlı Pekmezli Kurabiye
Mayasız Tulum Peynirli Poğaça
Biber Dolması
Tavada Musakka
Hdabla | © 2025 |