Fındık Parçacıklı Çikolata Kremalı Borcam Pastası

Fındık Parçacıklı Çikolata Kremalı Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su sıvı yağ
  • 1 adet vanilin
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao ( ben 2 yemek kaşığı kakao+ 2 yemek kaşığı kakaolu puding kullandim.)
  • Aldığı kadar un

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 adet vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ve margarin ( ben margarin kullandım.)
  • 1 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
  • 2 yemek kaşığı fındık gronala

Fındıklı gronala için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı fındık

Çikolata sosu için;

  • Yarım paket çikolata sos
  • 1 su bardağı+ 1/4 (çeyrek) su bardağı süt

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi

Fındık Parçacıklı Çikolata Kremalı Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için; şeker ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz akabinde süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu koyup tekrar güzelce çırpıyoruz ve en son azar azar un ekleyerek kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
  2. Yağladığımız borcama kek hamurumuzu döküp eşit formda yayıyoruz ve 180 derecede denetimi biçimde pişiyoruz.
  3. Kreması için; derin bir kapta süt, un ve nişastayı çırpalım.
  4. Başka bir tencerede şeker ve yumurtayı çırpalım. Yumurta ve şekerin üzerine sütlü karışımı koyup orta ateşte yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
  5. Vanilin ve margarini de ekleyip güzelce karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Fındıklı gronala için kenarda yapışmaz tavada kısık ateşte şekeri eritiyoruz. Eriyen şekerin üzerine fındığı koyup güzelce karıştırıyoruz ve yağlı kağıdın üstüne alıp soğumaya bırakıyoruz.
  7. Pişen keki fırından alıp hafif soğuyana kadar bekliyoruz ve sonra kekimizi aykırı çevirip tekrar borcama alıyoruz.
  8. 1 su bardağı süt ile kekimizi eşit formda ıslatıyoruz.
  9. Soğuyan gronalıyı brederdan geçiriyoruz ve soğuyan kremamıza 2 yemek kaşığı koyuyoruz.
  10. Kremaya 1 yemek kaşığı da kahvaltılık çikolata koyup breder ile güzelce çırpıyoruz.
  11. Islattığımız kekin üzerine kremayı koyup eşit düz halde yayıyoruz.
  12. Çikolata sosu için tavaya süt ve çikolata sosunu koyup kaynayana kadar pişiriyoruz ve pastamızın üzerine koyup eşit biçimde onu da yayıyoruz.
  13. 2 saat buzdolabında bekletin ve istediğiniz halde versin edebilirsiniz. Afiyet olsun;)).

Fındık Parçacıklı Çikolata Kremalı Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiçek Kurabiye
Barbekü Soslu Fırın Köfte
Meyveli Pasta
En Lezzetli Makarna Salatası
Lazanya
Fesleğenli Krep
Hdabla | © 2025 |