Lazanya

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya yaprağı
  • 500 gr kıyma
  • 500 gram rendelenmiş kaşar
  • 4 orta uzunluk havuç ( rendelenmiş )
  • 2 adet kırmızı kapya biber (doğranmış)
  • 2 adet soğan (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Defne yaprağı
  • Kekik
  • Pul biber
  • 3 su bardağı sıcak su

Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağ ve kıymayı koyun.
  2. Kıymalar renk alana kadar kavurun.
  3. Tencereye tüm zerzevatları koyun ve kavurmaya devam edin.
  4. Ardından sırasıyla baharatları,salçayı ekleyin kavurmaya devam edin.
  5. En son sıcak suyu ekleyin kısık ateşte 35 dakika pişirin.
  6. Fırın kabının tabanına hazırladığınız kıymalı harçtan biraz yayın.
  7. Üzerine bir kat lazanya yaprağı dizin.
  8. Tekrar kıymalı harçtan koyun ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  9. Tüm materyaller bitene kadar kat kat dizmeye devam edin.
  10. Son katmana lazanya yaprağı koyup üzerine kalan kıymalı harcı yayın ve çokça kaşar peyniri serpin.
  11. Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  12. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edin.

Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Ton Balıklı Salata
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biber Dolması
Portakallı Kahveli Smothie
Cacık
Çıtır Çıtır Burma Baklava En Kolay Ve Pratik Tarif
Orman Meyveli Cheescake
Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet