Fincan Poğaçası
Fincan Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 fincan ılık su (türk kahvesi fincanı)
- 1 fincan ılık süt
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 fincan yoğurt
- 1 paket kuru maya
- 3 tatlı kaşığı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin yumuşak hamur olacak)
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörekotu
İsteğe nazaran materyalleri bir kat çıkartıp daha fazla hamur elde edebilirsiniz.
Fincan Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına su, süt ,yağ ,yoğurt ,şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
- 2 su bardağı unu ve tuzu ekleyip yoğurun.
- Hamur yumuşak olmalı.
- Hâlâ ele yapışıyorsa tutam tutam unu atarak yoğurun.
- Yumruklarken yumuşak olmalı.
- 50 dk mayalandırmaya bırakın.
- Daha sonra fırını 180 çalıştırıp evvelden kesinlikle ısıtın.
- Bezeleri nasıl form vermek istiyorsanız verip üzerine yumurta sarısı ve çörek otunu koyduktan sonra yarım saat daha da üzerini kapatıp tepside mayalandırın. Isınan fırına atıp üzeri kızarana kadar kapağını açmadan pişirin.
- Piştikten sonra yumuşacık olması için yağlı kağıdı ıslatıp suyunu sıkın ve pişen poğaçaların üzerine yayıp tekrar pak bezle üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.
Fincan Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



