Vişneli Turta

Vişneli Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 200 gram tereyağ (yumuşamış oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4,5/5 du bardağı un (klasik 200 ml su bardağı)

Vişneli sos:

  • Yarım kilo vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 1 yemek kaşığı (nişastayı sulandırmak için 3-4 yemek kaşığı su)
  • 1 su bardağı şeker

Vişneli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce vişneli sosunuzu yapalım vişneleri ve şekeri kaynayana kadar pişirip kaynayınca üzerine sulandırdığımız nişastayı döküyoruz ,2- 3 dakikada bu halde karıştırarak kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Sonra un hariç bütün materyalleri bir ortaya getirip karıştırıyoruz .
  3. Sonra onu ekliyoruz karıştırarak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurumuzun bir kısmını ayırıp iki yağlı kağıt ortasında açıp keserek buzdolabına koyalım, o esnada yaptığımız hamuru tart kalıplarında şekillendirelim .
  5. Üzerine soğuyan vişne sosu döküp en üst kısma da dolapta kestiğimiz hamurları koyalım .
  6. 180 derece ısıda kızarana kadar altüst pişirelim pişen tartların üzerine soğuyunca pudra şekeri serpelim.

Deneyenlere yiyenlere afiyet olsun.

Vişneli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hazır Yufka İle Peynirli Mini Gözleme
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Mantı (Diyete Uygun)
El Açması Börek
Patates Salatası
4 Malzeme İle Lavaş Ekmeği Tarifi (Videolu)
Tavuk Burger
Sütlaç
Hdabla | © 2025 |