Fincan Böreği
Fincan Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- 400 gram çökelek yada peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- Susam
Fincan Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkayı üst üste koyarak 8 eşit kesime bölün.
- İç harç için bir kase içerisine çökelek ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
- Sosu için gereçleri karıştırın.
- 1 adet bölünmüş yufkayı fincanın içine geniş tarafı gelecek biçimde yerleştirelim.
- İçine sostan sürelim.
- Daha sonra iç harcımızdan 1 tatlı kaşığı koyalım.
- Fincan dışında kalan yufkaları üzerini kapayacak halde içe hakikat koyalım.
- Fincanı aksi çevirip içinden katladığımız böreği çıkartıp yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine koyalım.
- Her bir yufka kesimine tıpkı süreci uygulayalım.
- Daha sonra kalan sosu böreklerin üzerine sürüp susamı ekleyelim.
Fincan Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















