Fincan Böreği

Fincan Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 400 gram çökelek yada peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Susam

Fincan Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkayı üst üste koyarak 8 eşit kesime bölün.
  2. İç harç için bir kase içerisine çökelek ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
  3. Sosu için gereçleri karıştırın.
  4. 1 adet bölünmüş yufkayı fincanın içine geniş tarafı gelecek biçimde yerleştirelim.
  5. İçine sostan sürelim.
  6. Daha sonra iç harcımızdan 1 tatlı kaşığı koyalım.
  7. Fincan dışında kalan yufkaları üzerini kapayacak halde içe hakikat koyalım.
  8. Fincanı aksi çevirip içinden katladığımız böreği çıkartıp yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine koyalım.
  9. Her bir yufka kesimine tıpkı süreci uygulayalım.
  10. Daha sonra kalan sosu böreklerin üzerine sürüp susamı ekleyelim.

Fincan Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Kız Pastası
Biberli Ekmek
Fırında Başamel Soslu Mantar
Portakallı Çikolata Soslu Kek
Mayasız Pişi
Pamuk Gibi Limonlu Kek
Hdabla | © 2024 |