Fesleğenli Kabak Cacığı

Fesleğenli Kabak Cacığı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk kabak
  • 1 avuç dolusu badem
  • Yarım demet fesleğen
  • 5 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Fesleğenli Kabak Cacığı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların kabuğunu çatalla çizip, küçük küçük doğrayarak zeytinyağı ve biraz tuzla kavurun.
  2. Bademi havanda dövüp çok az zeytinyağı ile birlikte kavurun.
  3. Süzme yoğurt, tuz, sarımsak, doğranmış fesleğen yaprakları ve kavrulan bademleri karıştırın.
  4. Hafif karamelize olan kabakları da ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın.
  5. Biraz zeytinyağı ve fesleğen yaprağıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Fesleğenli Kabak Cacığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokadolu (Ek Gıda) +5
Simit Kurabiye
Pirinçli Yoğurt Çorbası (+8 Ay)
Pavlova
Çikolatalı Muz (Sağlıklı Atıştırmalık)
Orman Meyveli Cheescake
Hdabla | © 2025 |