Orman Meyveli Cheescake

Orman Meyveli Cheescake Tanımı İçin Malzemeler
Alt taban;
- 2 paket burçak bisküvi
- 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Kek;(malzemeler oda sıcaklığında)
- 600 gram labne
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 paket krema (yağlı)
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 2 tatlı kaşığı un
- Limon kabuğu rendesi
Sos;
- 2 su bardağı orman meyvesi
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı sıcak su
- 5 yemek kaşığı toz şeker
Orman Meyveli Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvileri robottan geçirip eritmiş olduğumuz tereyağ ile güzelce karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıbın altına döküp bardak yardımıyla bastırıyoruz. Buzdolabında 15 dakika bekletiyoruz.
- Kekin üretimine başlamadan evvel peynirlerin suyunun süzülmesi için süzgeçte 15 dakika bekletiyoruz.
- Labne peyniri ve toz şekeri uygun bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Şekerler eriyince kremayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Ardından yumurtaları tek tek ekleyip çırpma teliyle karıştırıyoruz.
- Son olarak kuru malzemeleride eleyerek ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıba kek harcını döküp bir kaç sefer tabana vurarak hava kabarcıklarının gitmesini sağlıyoruz. Kelepçeli kalıbın etrafını alüminyum folyoyla sarıyoruz.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 45-50 dk fırını hiç açmadan pişiriyoruz (fırına koymadan evvel fırın tepsisinin altına sıcak su ekliyoruz çatlamaması için. ).
- Fırını kapatınca yaklaşık 30 dk fırının kapağı yarım açık halde fırında bekletiyoruz.
- Meyveleri tavaya ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Meyveler erimeye başlayınca eziyoruz. Nişastayı suya ekleyip karıştırdıktan sonra meyvelerin üzerine ekliyoruz.
- Son olarak şekeride ekleyip 4 dk kaynatıyoruz. Soğuduktan sonra kekin üzerine döküp 6 saat dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun.
Orman Meyveli Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

