Fellah Köftesi
Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Yarım tatlısı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Dilerseniz küçük 1 tane yumurta (ben tercih etmiyorum)
Kaynaması için;
- Kaynar su
- 1 çimdik limon tuzu
- 1 çimdik tuz yarım çay kaşığı
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 2 diş sarımsak
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba ben tabak kulandım bulguru koyun, üstüne suyu koyun 10 dakika dinlensin içine çeksin.
- Bulgurun üstüne tuz, kimyon, salça, biber salçası, un, irmiği döküp uygunca yoğurun.
- Yoğrulan harcı küçük ufak toplar haline getirip serçe parmğıınla ortaya bastırın.
- Ardından kaynayan suya tuz ve limon tuzunu ekleyin üstüne yaptığınız köftelerı dökün, 7 dakika boyunca kaynayan suda haşlayın orta ara 2-3 sefer karıştırın.
- Sosu için yağı ve sarımsağı kavurun üstüne biber salçasını ekleyin, biraz kokusu çıkana kadar kavurun, üstüne domatesleri rendeleyip, 2-3 dakika kavurun altını kapatın, tuzunu ekleyin. Üstüne köfteleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun🥰
Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













