Fasülye Diplesi

Fasülye Diplesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1000 gram taze fasulye ( küçük doğranmış)
  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates (doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • Servis için süzme yoğurt

Fasülye Diplesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye zeytinyağını koyun, soğan ve sarımsakları yavaşça kavurun.
  2. Salçayı, baharatları, domatesi ekleyip karıştırın.
  3. Üzerine küçük küçük doğradığınız fasulyeleri ekleyin.
  4. Tencerenin kapağını kapatın.
  5. Fasülyeler çok az yumuşayana kadar pişirin.
  6. Daha sonra üzerine pirinç ve sıcak suyu gezdirin.
  7. Kapağı kapalı biçimde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  8. Oda sıcaklığına geldikten sonra yoğurt ile servis edin.Afiyet olsun!.

Fasülye Diplesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kebabı
Yoğurt Sos Eşliğinde Kızarmış Kabak Dilimleri
2 Kişilik Ispanak Yemeği
Cennet Çorbası
Sağlıklı Hurmalı Puding
Pratik Lazanya (Patlıcanlı,Kıymalı)
Hdabla | © 2025 |