Falafel

Falafel Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ıslatılmış nohut
- 1 adet yumurta
- 1 demetin yarısı maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 kısım taze soğan
- 4-5 diş sarımsak (daha az da kullanabilirsiniz)
- Karabiber
- Kimyon
- Kişniş
- Pul biber (yarımşar çay kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı un
Falafel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri rondodan geçirin.
- Sonrasında unu da ekleyerek karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler oluşturup form vererek kızgın yağa atın.
- Nohutlar haşlanmış değil, bir gece evvelden ıslanmış olmalı. Aksi halde kıvam vermek zorlaşıyor ve yağa atıldığında dağılmalar oluşuyor ☺️.
Deneyeceklere afiyet olsun❤️.
Falafel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
