Falafel

Falafel Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ıslatılmış nohut
  • 1 adet yumurta
  • 1 demetin yarısı maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 kısım taze soğan
  • 4-5 diş sarımsak (daha az da kullanabilirsiniz)
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Pul biber (yarımşar çay kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un

Falafel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri rondodan geçirin.
  2. Sonrasında unu da ekleyerek karıştırın.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesimler oluşturup form vererek kızgın yağa atın.
  4. Nohutlar haşlanmış değil, bir gece evvelden ıslanmış olmalı. Aksi halde kıvam vermek zorlaşıyor ve yağa atıldığında dağılmalar oluşuyor ☺️.

Deneyeceklere afiyet olsun❤️.

Falafel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Pirinç Pilavı
Bayat Ekmek Böreği
Soslu Tavuk
Patates Tostu
Krema Soslu Brokolili Makarna
Narlı Çikolata Topları
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet