Evde Gerçek İnegöl Köftesi
Evde Gerçek İnegöl Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo orta yağlı kıyma
- 1 çay bardağı kadar ekmek içi (dış kısımlarını kullanmayalım)
- 1 büyük uzunluk kuru soğan ( ince rende ile rendeleyip yahut robottan geçirip suyunu düzgünce sıkalım köfteye posasını kullanacağız)
- 2 diş sarımsak
- 1 ‘ er tatlı kaşığı dolusu tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz biber
- Karbonat
- 2 yemek kaşığı limon suyu (tadı köftede muhakkak olmuyor sadece karbonatı aktive etmek için kullanacağız)
- Yarım çay bardağı su
Evde Gerçek İnegöl Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ekmek içlerini yoğurma kabına alalım.
- Büyük uzunluk bir bardağa aldığımız karbonata limon suyunu dökelim, yarım çay bardağı suyu da ek edip karıştıralım.
- Karışımı ekmeklerin üzerine dökelim.
- Baharatları da ek ederek ekmekleri elimizle düzgünce ezelim.
- Soğan, sarımsak ve kıymayı ek edip 15 dk kadar düzgünce yoğuralım bütünleşsin.
- Yoğurma kısmı çok kıymetli köftenizin hoş olmasını istiyorsanız âlâ yoğurmalısınız, konutta hamur yoğurma makineniz varsa yoğurma süreci çok daha hoş olacaktır.
- Mümkünse bir gece yahut birkaç saat dolapta dinlendirelim.
- 5 dakika daha yoğurup isterseniz benim üzere krema torbası ile sıkarak, isterseniz elinizi ve tezgahı yağladıktan sonra yuvarlayarak uzun uzun form verin.
- Az yağlanmış ve evvelden düzgünce ısıtılmış tavada pişirebilirsiniz. Afiyet olsun😊.
Evde Gerçek İnegöl Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















