Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet soğan (doldurmak için)

İç harcı için;

  • 150 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sumak
  • Toz kırmızı biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 bardak sıcak su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanlarımızın kabuklarını soyup bıçakla ortasına kadar çizik atalım ve kaynar suyun içerisine atıp yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. İç harcı için gerekli olan tüm gereçleri bir kapta özdeşleşene kadar düzgünce karıştıralım.
  3. Soğanlarımızın içerisini doldurup saralım ve bir fırın kabına dizelim.
  4. Hazırlamış olduğumuz sosu üzerine döküp üzerini ıslattığımız yağlı kağıtla örtelim.
  5. 20 dakika sonra yağlı kağıdı kaldıralım ve üzerinin yavaşça kızarmasını sağlayalım.
  6. İyice suyunu çekince fırından alalım ve afiyetle yiyelim. Harika bir lezzet 👌.

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı İçecek
Fırında Köfte Patates
Bisküvi Pastası
Ramazan Ṣerbeti/üzüm Ṣerbeti
Zeytinli Cevizli Ciabatta Ekmek (Yoğurulmadan)
Puf Poğaça ️
Hdabla | © 2025 |