Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet soğan (doldurmak için)
İç harcı için;
- 150 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı salça
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sumak
- Toz kırmızı biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 bardak sıcak su
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızın kabuklarını soyup bıçakla ortasına kadar çizik atalım ve kaynar suyun içerisine atıp yumuşayana kadar haşlayalım.
- İç harcı için gerekli olan tüm gereçleri bir kapta özdeşleşene kadar düzgünce karıştıralım.
- Soğanlarımızın içerisini doldurup saralım ve bir fırın kabına dizelim.
- Hazırlamış olduğumuz sosu üzerine döküp üzerini ıslattığımız yağlı kağıtla örtelim.
- 20 dakika sonra yağlı kağıdı kaldıralım ve üzerinin yavaşça kızarmasını sağlayalım.
- İyice suyunu çekince fırından alalım ve afiyetle yiyelim. Harika bir lezzet 👌.
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

