Mayalı Poğaça

Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sütü suyu ısıtalım, ılıyınca altını kapatalım.
  2. Kabımıza alalım ,toz şeker ,tuzu ve mayayı ekleyelim karıştırıp 15 dk dinlendirelim ki maya faal hale gelsin.
  3. Sonra yumurta akını sıvı yağı ek edelim karıştıralım.
  4. Ardından ununu ek edelim kulak göğsü kıvamında olacak akabinde yuvarlayıp içine peynirli iç harcını ekleyelim.
  5. 180 derece fırında 30 dk pişirelim afiyet olsun.

Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Bezelye Yemeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kısır
Susamlı Mahlepli Kurabiye
Cheesecake
Efsane Erişte Salatası
Balkan Köftesi
Havuç Turşusu
Hdabla | © 2025 |