Etli Türlü Farifi
Etli Türlü Farifi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 200 gram kuşbaşı
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1-2 su bardağı sıcak su denetimli şekilde
Etli Türlü Farifi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etimizi kuşbaşı olarak doğrayıp orta ateşte tenceremizde suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Daha sonrasında patlıcanların kabuklarını alacalı halde soyalım ve uzunlamasına dörde bölüp istediğimiz kalınlıkta doğrayalım.
- Doğradığımız patlıcanları derince bir kaba alalım ve üzerine biraz tuz ek ederek üstlerine gelecek kadar su ile dolduralım. Bu biçimde yemeğimizi pişirme basamağına geçinceye kadar patlıcanlarımızın acısı çıkacaktır.
- Kuru soğanımızı küçük küçük yemeklik olacak biçimde doğrayalım. Kırmızı ve yeşil biberlerin içini temizleyerek doğrayalım.
- Etimiz suyunu çektikten sonra sıvı yağ tencereye ek edip soğan ve biberleri kavuruyoruz daha sonra salçalarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
- Suyunu süzdüğümüz patlıcanlarımız ek ederek 5 dakika pişiriyoruz.
- Patatesin kabuklarını soyalım ve patateslerimizi de tıpkı formda küp küp doğrayalım ve tenceremize ek edelim.
- Baharatlarımızı ve tuzumuzu denetimli bir halde ekleyelim domateslerimizin kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım ve yemeğimize ek edelim.
- Son olarak bir diş sarımsağı doğrayıp ekleyelim üzerine sıcak suyu ek edip yemeğinizi yaklaşık 30 dakika bu biçimde pişmeye bırakalım.
- Ara orta tencerenin kapağını açarak yemeğimizin pişip pişmediğini denetim çok edelim ocaktan almaya yakın maydanozlarımızı doğrayıp pişen yemeğimizin üzerine serperek kapağını kapatalım.
- Çok karıştırmaya dikkat edelim zerzevatları gördüğünüz üzere dağılmadan güzelce pişen türlü servise hazır. Afiyet olsun.
Etli Türlü Farifi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















