Etli Türlü Farifi

Etli Türlü Farifi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 200 gram kuşbaşı
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1-2 su bardağı sıcak su denetimli şekilde

Etli Türlü Farifi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle etimizi kuşbaşı olarak doğrayıp orta ateşte tenceremizde suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Daha sonrasında patlıcanların kabuklarını alacalı halde soyalım ve uzunlamasına dörde bölüp istediğimiz kalınlıkta doğrayalım.
  3. Doğradığımız patlıcanları derince bir kaba alalım ve üzerine biraz tuz ek ederek üstlerine gelecek kadar su ile dolduralım. Bu biçimde yemeğimizi pişirme basamağına geçinceye kadar patlıcanlarımızın acısı çıkacaktır.
  4. Kuru soğanımızı küçük küçük yemeklik olacak biçimde doğrayalım. Kırmızı ve yeşil biberlerin içini temizleyerek doğrayalım.
  5. Etimiz suyunu çektikten sonra sıvı yağ tencereye ek edip soğan ve biberleri kavuruyoruz daha sonra salçalarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Suyunu süzdüğümüz patlıcanlarımız ek ederek 5 dakika pişiriyoruz.
  7. Patatesin kabuklarını soyalım ve patateslerimizi de tıpkı formda küp küp doğrayalım ve tenceremize ek edelim.
  8. Baharatlarımızı ve tuzumuzu denetimli bir halde ekleyelim domateslerimizin kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım ve yemeğimize ek edelim.
  9. Son olarak bir diş sarımsağı doğrayıp ekleyelim üzerine sıcak suyu ek edip yemeğinizi yaklaşık 30 dakika bu biçimde pişmeye bırakalım.
  10. Ara orta tencerenin kapağını açarak yemeğimizin pişip pişmediğini denetim çok edelim ocaktan almaya yakın maydanozlarımızı doğrayıp pişen yemeğimizin üzerine serperek kapağını kapatalım.
  11. Çok karıştırmaya dikkat edelim zerzevatları gördüğünüz üzere dağılmadan güzelce pişen türlü servise hazır. Afiyet olsun.

Etli Türlü Farifi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltı
Nugget
Tam Tadında Beyti Kebabı
Efsane Çıtır Tavuk Kanatları
Bebek Pudingi
Kereviz Salatası (Süslü)
Hdabla | © 2025 |