Etli Pide / Kaşarlı Pide
Etli Pide / Kaşarlı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım paket instant ( kuru) maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Kıymalı harç için;
- 2 diş sarımsak
- 300 ve kıyma
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça( domates)
- 1 avuç maydanoz
- 3 adet domates
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber yahut toz kırmızı biber
Kaşarlı harç için;
- Yarım kg kaşar (isteğe bağlı içerisine öteki peynirler de karıştırılabilir)
Etli Pide / Kaşarlı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, şeker, maya yoğurma kabına alınıp karıştırılır daha sonra sıvı yağ eklenir, üzerine un (kontrollü ekleyin) ve tuz eklenip yeterlice yoğurulur ele yapışan bir hamur elde edilir daha sonra 30 dk mayalanmaya bırakılır.
- Hamur mayalanırken kıymalı iç harç için materyaller doğranır yahut blenderdan geçirilir (ben blenderdan geçirdim) kıymayla birlikte baharatlar eklenip, yeterlice karıştırılır elle yoğurma yaparsanız daha uygun olur.
- Kaşarlı harç için kaşar rendelenip kaba alınır.
- Yapım evresi için; tezgaha un serpiştirilip mayalanan hamur üzerine alınıp, hafif toparlanır sonra 8 eşit modüle bölünüp bezelenir.
- Daha sonra bezeler fotoğraflarda eklediğin formda ellerinizle uzunluğuna olacak biçimde hafif açılır, tüm bezeler bu halde yapıldıktan sonra oklava yahut merdane yardımıyla hamurlar pide halinde büyütülür.
- Daha sonra iç harçları eklenerek kulak kısımları sıkıştırılır yan kısımları da en ile hafif çekiştirilerek üst tarafa getirilerek biçim verilir.
- Daha sonra 160° fırında alt üst ayarda yaklaşık 30 dk pişirilir siz denetimli pişirin, fırınınız farklılıklar gösterebilir. Piştikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun 🌸.
Etli Pide / Kaşarlı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












