Etli Noodle

Etli Noodle Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket noodle
  • 250-300gr kuşbaşı et
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet havuç
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım paket mantar
  • Soya sosu

Etli Noodle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle havuç ve kapya biberimizi yıkayıp ince bir formda doğrayalım (arzunuza nazaran kabak, soya filizi, taze soğan ya da sevdiğiniz öbür bir zerzevat de katabilirsiniz ben konuttaki sebzelerle yaptım) noodle için tencereye su ekleyip kaynamaya bırakalım.
  2. Daha sonra mantarlarımızı ve sarımsakları da doğrayalım.
  3. Kuşbaşı aldığımız etimizi pişirelim. Ben süratli ve yumuşacık yaptığı için eti düdüklü de 15-20 dakika pişirdim.
  4. Etimiz pişerken ya da piştikten sonra zeytinyağı döktüğümüz tavamıza (ben wok tava kullandım) evvel havuçları koyalım ve 7-8 dakika kavuralım rengi dönmeye başladığında kapya biberlerimizi ekleyelim.
  5. Ara orta karıştıralım. Akabinde sarımsaklarımızı ve mantarları ekleyelim ve mantarların suyunu çekmesini bekleyelim.
  6. Bu sırada tencerede kaynattığımız suya noodle ekleyelim paketteki pişirme müddeti kadar bekleyelim. (benim kullandığım markanın pişme müddeti 11-13 dakikaydı).
  7. Mantarlar suyunu çektikten sonra düdüklüde pişmiş olan etimizi de ekleyelim biraz daha kavuralım.
  8. Ardından soya sosumuzu ekleyip karıştıralım ve soya sosunun ağır bir kıvama gelmesini bekleyelim (ben bir çay bardağı kadar soya sosu ekledim damak zevkinize nazaran daha az ya da daha çok ekleyebilirsiniz).Haşlanmış olan noodleları süzelim.
  9. En son olarak soya soslu gereçlerimiz olduğu tavaya noodle’ı boşaltalım ve tüm materyaller birbirine karışana kadar karıştıralım.
  10. Soya sosu tuzlu olduğu için ben tuz katmadım fakat isterseniz siz katabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun💜

Etli Noodle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Sarıyer Böreği
Saçaklı Kadayıf
Akışkan Çikolata Kek
Tuzlu Kurabiye Poğaçasi
Humus
Sultan Lokumu
Hdabla | © 2025 |