Etli Maklube

Etli Maklube Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kuş başı dana eti
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı etin suyu
  • Karabiber
  • Tuz
  • Tereyağı

Etli Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kuş başı etlerimizi haşlıyoruz.
  2. Haşladıktan sonra suyunu ve etini arıyoruz.
  3. Ardından patlıcan, patates, biberleri doğrayıp kızarıyoruz.
  4. Tencerenin en altında etlerimizi yerleştiriyoruz sonra biberler, patlıcanlar.
  5. Patatesler diziliyor.
  6. Pirincimizi yıkıyoruz.
  7. Sonra pirinçimizin üstüne karabiber döküyoruz harmanlıyoruz.
  8. Birinci de zerzevatları dizdiğimiz tencereye döküyoruz.
  9. Tuzunu ve et suyunu ekliyoruz su pilavın üstünü geçecek kadar olacak göz kararı ayarlayalım.
  10. Pişmeye bırakın kısık ateşte.
  11. Piştikten sonra geniş bir tepsi yardımı ile aykırı çevirin.
  12. Yanına salata ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Etli Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Şinitzel
Kışlık Taze Fasulye Konserve
Yoğurtlu Patates Salatası (Videolu)
Çıtır Kalamar Ve Tarator
Pastane Poğaçası
Browni Kurabiye
Hdabla | © 2025 |