Etli Maklube
Etli Maklube Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuş başı dana eti
- 1 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 1 adet sivri biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı etin suyu
- Karabiber
- Tuz
- Tereyağı
Etli Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kuş başı etlerimizi haşlıyoruz.
- Haşladıktan sonra suyunu ve etini arıyoruz.
- Ardından patlıcan, patates, biberleri doğrayıp kızarıyoruz.
- Tencerenin en altında etlerimizi yerleştiriyoruz sonra biberler, patlıcanlar.
- Patatesler diziliyor.
- Pirincimizi yıkıyoruz.
- Sonra pirinçimizin üstüne karabiber döküyoruz harmanlıyoruz.
- Birinci de zerzevatları dizdiğimiz tencereye döküyoruz.
- Tuzunu ve et suyunu ekliyoruz su pilavın üstünü geçecek kadar olacak göz kararı ayarlayalım.
- Pişmeye bırakın kısık ateşte.
- Piştikten sonra geniş bir tepsi yardımı ile aykırı çevirin.
- Yanına salata ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Etli Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









