Etin Tavuğun Yanına Patates Püresi

Etin Tavuğun Yanına Patates Püresi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 tane büyük patates soyulmuş küp küp doğranmış
  • Üzerine çıkcak kadar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 ufaka kase kaşar rendesi (olmasada olur)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Etin Tavuğun Yanına Patates Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin üzerine tuz ve suyu ek edip düzgünce yumuşayana kadar pişirelim, sonra suyunu süzelim.
  2. Üzerine yağı tuzu peyniri kara biberi ek edelim.
  3. Patates eziciyle ezelim sütümüzü yavaş yavaş ek ederek pürüzsüz olana kadar ezelim.
  4. Süt kıvama nazaran ek edelim, sonra dilediğimiz üzere servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun.

Etin Tavuğun Yanına Patates Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimekli Şehriye Pilavı
Fırında Somon Balığı
Kilis Tava Veya Tepsi Kebabı
Labnesiz Tiramisu
Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik)
Hürrem Gözü Tatlısı
Hdabla | © 2025 |