Taze Fasulye Kavurması

Taze Fasulye Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 3 adet soğan
  • 3 adet yumurta
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Taze Fasulye Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mevsiminde yıkayıp kırıp derin dondurucu da bekletilen fasulyeler düdüklü tencerede 16 dakika haşlanır.
  2. Fasulyeler iki avuç ortasına alınarak suyu sıkılır.
  3. Doğranmış soğanlar zeytinyağında kavrulur ( soğanlar yemeklik ya da jülyen her iki biçimde doğranabilir).
  4. Kavrulan soğanlara suyu sıkılmış fasulyeler eklenir.
  5. Tuz,karabiber, pul biber eklenir.
  6. Yumurtalar kırılıp karıştırılır (yumurta sayısı isteğe bağlı artırılabilir).
  7. Yaz mevsiminin zerzevatı olan taze fasulye kış mevsiminde de tıpkı lezzette yenilebilir, ana öğün olarak tüketilebileceği üzere çay saatlerinde de konuklara ikram edilebilir.Afiyet olsun.

Taze Fasulye Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı
Sebzeli Börek
Fırın Mücver
Çay Saati Menüsü 4
Limonlu Kek (Videolu)
Zeytinyağlı İçbakla Köftesi
Hdabla | © 2025 |