Et Tantuni (Biftekten Orjinal Mersin Tarif)

Et Tantuni (Biftekten Orjinal Mersin Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Eti haşlamak için;
- 750 gram tantunilik doğranmış biftek et (yarısı dana yarısı kuzu)
- Üzerini geçecek kadar kaynamış su
Pişirirken kullanmak için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (varsa pamuk yağı)
- 1 su bardağı etin haşlanma suyu
- 2 yemek kaşığı tatlı toz biber
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tuz
Salata için;
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 orta uzunluk domates
- 1/4 (çeyrek) bağ maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz sumak ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Et Tantuni (Biftekten Orjinal Mersin Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce salatayı hazırlıyoruz. Domatesleri küp soğanları da piyazlık ince ince doğruyoruz.
- Maydanozları düzgünce yıkayıp ince ince doğruyoruz.
- Soğanları yıkayıp süzüyoruz acı tadı gitsin diye.
- Soğan ve maydanozların üzerine sumak ekşisi zeytinyağ ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Domatesler sade kalacak. Ben o denli yaptım lakin siz hepsini karıştırabilirsiniz de.
- Sonra etlerimizi üzerini geçecek kadar su ile haşlıyoruz.
- Pişmeye yakın olacak etler. Vaktiniz yoksa düdüklü tencere kullanabilirsiniz.
- Pişen etleri süzüyoruz. Suyundan 1 su bardağı ayırıyoruz.
- Sıvı yağı tencereye alıp ısıtıyoruz.
- Üzerine süzdüğümüz etleri ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Ayırdığımız et suyuna toz biber ekleyip karıştırıyoruz.
- Etler tam pişince küçük bir kepçe ile toz biber eklediğimiz et suyundan ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıyoruz.
- Ardından ekmeklerimizi bu suya batırıyoruz.
- Ekmeklerin ortasına evvel tantuni sonra doğradığımız salata materyallerini ekleyip ekmeklerimizi kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Et Tantuni (Biftekten Orjinal Mersin Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













