Et Haşlama
Et Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kemikli koyun eti
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 büyük uzunluk patates
- 1 büyük uzunluk havuç
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Et Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etimizi yaklaşık 10-15 dk suda bekletip süzüyoruz.
- Tencereye alıyoruz üzerine dörde böldüğümüz soğanı ve sarımsakları da ekleyerek 5 dk kavuruyoruz.
- Üzerine sıcak su ek ederek kaynamaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta patatesleri ve havuçları soyuyoruz.
- Patatesleri dörde bölüyoruz.
- Havuçları verev halinde doğruyoruz.
- Küçük bir tencereye tereyağ ve sıvı yağımızı ve doğradığımız sebzelerimlzi ekleyerek soteliyoruz.
- Etlerimiz haşlanmaya yakın sebzelerimizi ek ediyoruz.
- Tuz ve baharatları ekleyip etler kemikten ayrılana dek pişiriyoruz.
- Piştikten sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyetler olsun🤗.
Et Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













