Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- 2 su bardağı un (un markasına nazaran ölçü değişebilir, azar azar kıvamına nazaran ekleme yapılabilir)
Üzeri için;
- 1 adet yumurtanın sarısı
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, yoğurt, yağ, sirke, tuz ve dere otu karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu da eklenerek ele yapışmayan kıvamda hamur hazırlanır.
- Yağlı kağıt sarılı tepsiye hal verilerek üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 180 derece alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirilir.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
