Erzurum Yöresine Ait Tatar Böreği

Erzurum Yöresine İlişkin Tatar Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yoğurt
  • Sıvı yağ
  • Pulbiber

Erzurum Yöresine İlişkin Tatar Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kabın içerisine yumurta su ve tuz alınır yeterlice karıştırılır, akabinde denetimli bir biçimde un ek edilir.
  2. Buradaki un ölçüsü değişkenlik gösterir zira su bardağı ölçüsü ve yumurta büyüklüğüne nazaran un eği değişmektedir.
  3. Unumuzu ekledikten sonra hamurumuz ele yapışmayan bir hamur olmalıdır.
  4. Yapılan hamur bezelere ayrılır ve un serpilmiş tezgahta servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açılır.
  5. Ve uzun şeritler halinde kesildikten sonra üst üste konulup kare halinde bıçak yardımıyla kesilir.
  6. Her bezeye bu süreç yapılır.
  7. Kesilen hamurlar tepsi içerisine alınir ve üzeri açık halde en az 1 saat dinlendirilir.
  8. Diğer taraftan tencereye yiyeceğiniz kadar ölçüye nazaran su eklenir ve ocağın altı açılır.
  9. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.
  10. Buradaki sıvı yağın maksadı yapışmayi önlemektir.
  11. Kaynayan suyun içerisine tekrar yiyeceğiniz ölçü de hamurlarımiz atılır ve yaklaşık 15 dk kadar orta ateşte haşlanır.
  12. Suyu süzülür ve yoğurt ile servis edilir.
  13. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤩 fotoğraflı yorumlarinizi kesinlikle bekliyorum 🤩.

Erzurum Yöresine İlişkin Tatar Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glütensiz Kuru Meyveli Kurabiye
Patatesli Velibah Tarifi
Mavi Haşhaşlı Şekerpare
Tiramisu
Yumuşacık Zebra Kek
Zeytinyağlı Midyat Bulgurlu Semizotu Yemeği
Hdabla | © 2024 |