Erzurum Yöresine Ait Tatar Böreği
Erzurum Yöresine İlişkin Tatar Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Yoğurt
- Sıvı yağ
- Pulbiber
Erzurum Yöresine İlişkin Tatar Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kabın içerisine yumurta su ve tuz alınır yeterlice karıştırılır, akabinde denetimli bir biçimde un ek edilir.
- Buradaki un ölçüsü değişkenlik gösterir zira su bardağı ölçüsü ve yumurta büyüklüğüne nazaran un eği değişmektedir.
- Unumuzu ekledikten sonra hamurumuz ele yapışmayan bir hamur olmalıdır.
- Yapılan hamur bezelere ayrılır ve un serpilmiş tezgahta servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açılır.
- Ve uzun şeritler halinde kesildikten sonra üst üste konulup kare halinde bıçak yardımıyla kesilir.
- Her bezeye bu süreç yapılır.
- Kesilen hamurlar tepsi içerisine alınir ve üzeri açık halde en az 1 saat dinlendirilir.
- Diğer taraftan tencereye yiyeceğiniz kadar ölçüye nazaran su eklenir ve ocağın altı açılır.
- Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.
- Buradaki sıvı yağın maksadı yapışmayi önlemektir.
- Kaynayan suyun içerisine tekrar yiyeceğiniz ölçü de hamurlarımiz atılır ve yaklaşık 15 dk kadar orta ateşte haşlanır.
- Suyu süzülür ve yoğurt ile servis edilir.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤩 fotoğraflı yorumlarinizi kesinlikle bekliyorum 🤩.
Erzurum Yöresine İlişkin Tatar Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











