Mavi Haşhaşlı Şekerpare

Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı mavi haşhaş
  • 2 adet yumurta (birini sarısı üzerine)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı

Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye şekeri alalım üzerine suyu ekleyerek karıştıralım ve şerbetimizi kaynamaya bırakalım. 10 dakika kaynattığımız şerbetin içerisine limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynayarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için yoğurma kabına tereyağını alalım üzerine sıvı yağ ,yumurta, irmik ,pudra şekeri ,mavi haşhaş, vanilya ,kabartma tozu ,limon kabuğu rendesi ve unu ekleyerek güzelce yoğuralım.
  3. Hazır olan hamurumumuzdan modüller kopartarak elimizle şekillendirelim.
  4. Şekillendirdiğimiz hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  5. Şekerparelerimizin üzerine son olarak fırça yardımı ile yumurta sarı sürelim ve çatalın derisi ile çizikler atalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180° fırında alt üst ayarda 30 dakika pişirelim daha sonra pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim.
  7. Şekerparelerimizi şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım servis etmeden evvel üzerini süsleyerek servis edelim afiyet olsun🌸.

Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elma Sirkesi
Tam Ölçü Mercimek Köftesi
Tahinli Vegan Kurabiye
Arpa Şehriyeli Pilav
Ekşili Köfte
Tereyağlı Sebzeli Tavuk
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found