Erişteli Avunya Mantısı

Erişteli Avunya Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Erişteyi haşlamak için:

  • 500 ml kadar kaynar su
  • 1 paket erişte ( 500 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yoğurt sosu için :

  • 500 gram yoğurt
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz

Tavuk budu için gereken gereçler:

  • 2 adet tavuk budu
  • Haşamak için gereğince su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 adet kapya biberi
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Damak tadımıza nazaran ayarlayabilirsiniz:

  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ

Butu haşlamak için:

  • 1 adet kemikli but (haşlanıp iri didiklenecek )
  • Tavuk budunun üzerini geçecek kadar su

Erişteli Avunya Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tavada tavuk budunu haşlayalım.
  2. Haşlanmış olan budu soğumaya bırakalım ve biraz iri biçimde didikleyelim. Kenarda bekletelim.
  3. Diğer taraftan uygun bir tavaya 500 ml kaynar su ek edelim tuzu,sıvı yağı ekleyip tekrar su kaynayınca erişteyi ek edelim.
  4. Pişmiş olan eniştenin suyunu süzelim.
  5. Yarım su bardağı makarna suyundan alalım kenarda bekletelim.
  6. Makarnayı uygun geniş bir kaba alalım.
  7. Makarna suyundan üzerine gezdirelim.
  8. 4 kepçe tavuk suyundan gezdirelim.
  9. Kaşık yardımı ile karıştıralım kenarda bekletelim.
  10. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.
  11. Bir iki damla soğuk su ek edelim buz dolabında bekletelim.
  12. Uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine küp küp doğranmış soğanı ek edelim ve kavuralım.
  13. İnce ince kıyılmış biberi ek edelim. Yumuşayıncaya kadar kavuralım.
  14. Domatesi robottan geçirelim suyunu ek edelim salça ek edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım. Baharatları ek edelim.
  15. Kenarda bıraktığımız tavuğu ek edelim biraz soteleyelim.
  16. Erişteyi kaşık yardımı ile karıştıralım. Sarımsaklı yoğurdu ek edelim. Servis tabağına alalım.
  17. Üzerine tavuk harcını gezdirelim.
  18. Uygun bir kaba yağ ek edelim kızgın yağın üzerine yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber ek edelim biraz yakalım. Servis anı tabağın üzerine gezdirelim.

Not ;soğuk servis yapalım afiyet olsun.

Erişteli Avunya Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Çorbası
Mıhlama
Ispanak Graten
Mavi Haşhaşlı Kurabiye
Pişi
Spoonful
Hdabla | © 2025 |