Erişte (Kesme Makarna)

Erişte (Kesme Makarna) Tanımı İçin Malzemeler
- 7 kilo un
- 7 adet yumurta
- 2 litre süt
- 2 litre su
- 9 tatlı kaşığı tuz
Erişte (Kesme Makarna) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu leğene koyalım ve ortasına havuz yapıp sırasıyla yumurta ,süt ,su ve tuz koyulur ve güzelce yoğurulur.
- Katı bir hamur olacak yarım saatte anca toparladım 🤭 hamuru.
- Daha sonra bezelere ayırıyoruz. Benim 49 beze oldu.
- Çok büyük yapmadım orta büyüklükte bir hamur açtım.
- Temiz bir beze açtığımız yufkaları serelim hepsi bitince bezeleri tek tek gerili önlü hafif pişirelim.
- Ben sobada yaptım siz isterseniz sac da da yapabilirsiniz.
- Benim sacım olmadığı için sobada yaptım. Soba da yoksa uygunca kurutup da yapabilirsiniz. 🤭
- Pişen yufkaları evvel sıcağını çıkana kadar sofra bezinde havalandıralım daha sonrada üst üste koyup bezin içine saralım ki kurumasın.
- Kesme süreci için 3 yahut 4 yufkayı üst üste alalım, istenilen uzunlukta evvel ortadan 2 ye daha sonra da şerit halinde 2- 3 parmak kalınlığında keselim.
- Hepsi kesilince de pak bir bezi kullanılmayan odaya serelim ve kesilen eriştelerimizi serelim 4 -5 gün boyunca sabah akşam karıştıraralım 🤭 düzgünce kuruyunca ister bu formda isterseniz de fırında biraz kızartabilirsiniz, pembeleşmesi kâfi olacaktır 🤭.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰🥰.
Ben kilo başına 1 yumurta kullandım yumurtayı sevmeyenler için hiç koku olmuyor isteğe nazaran daha fazla yumurta kullanabilirsiniz bu tarife nazaran suyu azaltabilir siniz. 2 litre su kullandim siz 30 yumurta kiracaksaniz 1 litre su kâfi olacaktır 🤭.
Erişte (Kesme Makarna) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



