Erişte (Kesme Makarna)

Erişte (Kesme Makarna) Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 kilo un
  • 7 adet yumurta
  • 2 litre süt
  • 2 litre su
  • 9 tatlı kaşığı tuz

Erişte (Kesme Makarna) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu leğene koyalım ve ortasına havuz yapıp sırasıyla yumurta ,süt ,su ve tuz koyulur ve güzelce yoğurulur.
  2. Katı bir hamur olacak yarım saatte anca toparladım 🤭 hamuru.
  3. Daha sonra bezelere ayırıyoruz. Benim 49 beze oldu.
  4. Çok büyük yapmadım orta büyüklükte bir hamur açtım.
  5. Temiz bir beze açtığımız yufkaları serelim hepsi bitince bezeleri tek tek gerili önlü hafif pişirelim.
  6. Ben sobada yaptım siz isterseniz sac da da yapabilirsiniz.
  7. Benim sacım olmadığı için sobada yaptım. Soba da yoksa uygunca kurutup da yapabilirsiniz. 🤭
  8. Pişen yufkaları evvel sıcağını çıkana kadar sofra bezinde havalandıralım daha sonrada üst üste koyup bezin içine saralım ki kurumasın.
  9. Kesme süreci için 3 yahut 4 yufkayı üst üste alalım, istenilen uzunlukta evvel ortadan 2 ye daha sonra da şerit halinde 2- 3 parmak kalınlığında keselim.
  10. Hepsi kesilince de pak bir bezi kullanılmayan odaya serelim ve kesilen eriştelerimizi serelim 4 -5 gün boyunca sabah akşam karıştıraralım 🤭 düzgünce kuruyunca ister bu formda isterseniz de fırında biraz kızartabilirsiniz, pembeleşmesi kâfi olacaktır 🤭.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰🥰.

Ben kilo başına 1 yumurta kullandım yumurtayı sevmeyenler için hiç koku olmuyor isteğe nazaran daha fazla yumurta kullanabilirsiniz bu tarife nazaran suyu azaltabilir siniz. 2 litre su kullandim siz 30 yumurta kiracaksaniz 1 litre su kâfi olacaktır 🤭.

Erişte (Kesme Makarna) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Erişte (12 + Ay)
İpeksi Dokuda Cup Tatlı
Organik Buğday Unuyla Ekmek (Artık Ekmek Almayacaksınız)
Çılbır
En Kolay Mantı
Lazanya
Hdabla | © 2024 |