Lazanya

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- Lazanya hamuru (18 adet)
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar ( dilerseniz fazla ekleyebilirsiniz)
İçi için;
- 400 gr kıyma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket domates sosu
- 1 adet soğan
- Tuz
Beşamel sos;
- 1 pk hazır beşamel sos
- 2 buçuk bardak süt ( markaya nazaran değişir)
Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymamızı hazırlayalım. Üç kaşık sıvı yağımızı ve kıymamızı bir tencereye alıp kavuralım.
- Kıyma suyunu çektikten sonra soğanı ekleyelim ve altını kısıp tencerenin kapağını kapatalım.
- Soğanlar renk değiştirdiğinde tuz ekleyelim ve akabinde domates sosumuzu da ek edelim.Kıymamız hazır.
- Beşamel sosu dilerseniz kendiniz yapabilirsiniz lakin ben hazır paket kullandım. Sütünü ekleyip çok yoğunlaşmadan ocaktan alıyoruz.
- Borcama birinci olarak beşamel sos dökelim ve akabinde bir kat hamurları dizelim, üzerine tekrar beşamel sos ve kıyma ekleyelim.
- Üç kat hamur oluyor her kata 6 tane sığdı benim borcamıma.
- Son kata hamur beşamel sos kıyma da ekledikten sonra rendelenmiş kaşarı da ekliyoruz ve lazanyamız hazır.
- 180° fırını ısıtıyoruz ve üzerindeki kaşar kızarınca fırından alıyoruz.
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

