Lazanya

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • Lazanya hamuru (18 adet)
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar ( dilerseniz fazla ekleyebilirsiniz)

İçi için;

  • 400 gr kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket domates sosu
  • 1 adet soğan
  • Tuz

Beşamel sos;

  • 1 pk hazır beşamel sos
  • 2 buçuk bardak süt ( markaya nazaran değişir)

Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kıymamızı hazırlayalım. Üç kaşık sıvı yağımızı ve kıymamızı bir tencereye alıp kavuralım.
  2. Kıyma suyunu çektikten sonra soğanı ekleyelim ve altını kısıp tencerenin kapağını kapatalım.
  3. Soğanlar renk değiştirdiğinde tuz ekleyelim ve akabinde domates sosumuzu da ek edelim.Kıymamız hazır.
  4. Beşamel sosu dilerseniz kendiniz yapabilirsiniz lakin ben hazır paket kullandım. Sütünü ekleyip çok yoğunlaşmadan ocaktan alıyoruz.
  5. Borcama birinci olarak beşamel sos dökelim ve akabinde bir kat hamurları dizelim, üzerine tekrar beşamel sos ve kıyma ekleyelim.
  6. Üç kat hamur oluyor her kata 6 tane sığdı benim borcamıma.
  7. Son kata hamur beşamel sos kıyma da ekledikten sonra rendelenmiş kaşarı da ekliyoruz ve lazanyamız hazır.
  8. 180° fırını ısıtıyoruz ve üzerindeki kaşar kızarınca fırından alıyoruz.

Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patatesli Mantı (Hingel)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Starbucks Kurabiyesi
Etli Keşkek
Farklı Lezzetli Ekmek Üstü Kahvaltı
Tavada Şipşak Kazandibi
Pırasalı Sebze Çorbası (Pırasayı Sevmeyen Kalmasın)
Portakallı Muhallebi
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet