Erikli Pasta
Erikli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram erik
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 150 gram şeker
- 150 gram margarin (oda sıcaklığında olacak)
- 1 paket vanilya
- 400 gram un
Kreması için;
- 1 paket vanilya pudingi (hazırlanıp pişirilecek)
- 2 paket labne peyniri
Üzerinin crunch’u için;
- 50 gram margarin
- 1 su bardağına yakın un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Erikli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kek gereçlerimizi sırasıyla derin bir kapta karıştırıp, yoğuruyoruz ve sert bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu yağlanmış kalıba elimizle yerleştiriyoruz.
- Vanilya pudingimizi üzerinde yazıldığı üzere pişiriyoruz. Ocaktan alıp üzerine streç folyo kapatıp ılımaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra labne peynirimizi pudingimizle birlikte karıştırıyoruz.
- Kalıba yerleştirdiğimiz hamurumuzun üzerine puding karışımımızı gezdirip düzlüyoruz ve yıkayıp, dörde kesilmiş eriklerimizi pudingimizin üzerine diziyoruz.
- Crunch gereçlerimizi karıştırıp sert ve kuru bir hamur elde ediyoruz. Bu hamurumuzu eriklerimizin üzerine ufalayıp
- serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derece alt üst ayarda yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan pastamı soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz. İsteğe nazaran üzerine krema ile birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Erikli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













