Erikli Pasta

Erikli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram erik

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 150 gram şeker
  • 150 gram margarin (oda sıcaklığında olacak)
  • 1 paket vanilya
  • 400 gram un

Kreması için;

  • 1 paket vanilya pudingi (hazırlanıp pişirilecek)
  • 2 paket labne peyniri

Üzerinin crunch’u için;

  • 50 gram margarin
  • 1 su bardağına yakın un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Erikli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kek gereçlerimizi sırasıyla derin bir kapta karıştırıp, yoğuruyoruz ve sert bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu yağlanmış kalıba elimizle yerleştiriyoruz.
  2. Vanilya pudingimizi üzerinde yazıldığı üzere pişiriyoruz. Ocaktan alıp üzerine streç folyo kapatıp ılımaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra labne peynirimizi pudingimizle birlikte karıştırıyoruz.
  3. Kalıba yerleştirdiğimiz hamurumuzun üzerine puding karışımımızı gezdirip düzlüyoruz ve yıkayıp, dörde kesilmiş eriklerimizi pudingimizin üzerine diziyoruz.
  4. Crunch gereçlerimizi karıştırıp sert ve kuru bir hamur elde ediyoruz. Bu hamurumuzu eriklerimizin üzerine ufalayıp
  5. serpiyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 160 derece alt üst ayarda yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
  7. Fırından çıkan pastamı soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz. İsteğe nazaran üzerine krema ile birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Erikli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aşırı Lezzetli Yumurtalı Ekmek Üstü Kahvaltı
Tavuk Sote
Anne Poğaçası
Patatesli Mercimek Köftesi
Avakado Kreması
Antep Usulü Baklava
Hdabla | © 2025 |