Antep Usulü Baklava

Antep Yordamı Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 40 adet baklava yufkası
- 300 gram fıstık içi
- Yaklaşık1 kg tereyağ
Şiresi için;
- 2.5 bardak su
- 5 bardak şeker
- İnce dilim limon
Antep Tarzı Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tepsiyi yağlayın. Her kata baklava yufkası ve fırça ile tereyağı sürün (dilerseniz 2-3 kata)
- Yufkaları teker teker dizin. Tam ortasına gelince yani 20. Katta fıstık içini dizin. Tekrar üzerine her katta tereyağı sıçratarak 20 kat yufka dizin.
- Baklavaları dilediğiniz üzere dilimleyin. -dilimlenen baklavanın üstüne yaklaşık 1 kilogram eritilmiş tereyağını baklavaların üzerine dökün.
- 180 derece fansız alt üst fırında (orta katta) yaklaşık 40 dk üstü kızarana kadar pişirin. Son 15 dk tepsinin tarafını çevirin.
- 2.5 bardak su, 5 bardak şeker ve ince dilim limonu kaynatarak şireyi hazırlayın. Hazırlanan sıcak şireyi sıcak baklavanın üzerine dökün. Yerken üstüne fıstık serperek yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Antep Metodu Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

