Enginar Tarifi

Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • Yarım limon suyu (enginarları bekletmek için)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginarlarımızı uygun bir kap içerisine alalım, yarım limon suyu ve biraz suda bekletelim ve tencereye dizelim.
  2. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
  3. 10 dakika çatal batacak kadar yumuşasın.
  4. Havuç ve patates minik küp biçiminde doğrayıp tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ekleyerek 10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım.
  5. Burada sebzelerin tam pişmemesi kıymetli, hafif canlı kalması gerekiyor.
  6. Ayrı bir tencereye bezelyelerimizi alalım, üzerine su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  7. Soğanı yemeklik doğrayarak yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  8. Üzerine patates, havucu ekleyelim. Haşladığımız bezelyeyi de ek ederek 1-2 dakika karıştıralım ve ocaktan alalım.
  9. Enginarın orta kısımlarına hazırladığımız sebzelerden paylaştıralım.
  10. 1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dk pişirelim. Duruma nazaran az az su ekleyebilirsiniz.
  11. Pişen enginarlarımızı ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  12. Ardından servis tabağına alarak suyundan üzerine gezdirelim ve servis edelim.
  13. Üzerini dereotu ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Nefis Tavuk Dürüm
Porsiyonluk Perde Pilavı
Pekmezli İrmik Helvası
Enfes Yağ Çekmeyen Pişi
Islak Kek
Minik Köfteli Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |