Enginar Tarifi
Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet enginar
- Yarım limon suyu (enginarları bekletmek için)
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enginarlarımızı uygun bir kap içerisine alalım, yarım limon suyu ve biraz suda bekletelim ve tencereye dizelim.
- Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
- 10 dakika çatal batacak kadar yumuşasın.
- Havuç ve patates minik küp biçiminde doğrayıp tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ekleyerek 10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım.
- Burada sebzelerin tam pişmemesi kıymetli, hafif canlı kalması gerekiyor.
- Ayrı bir tencereye bezelyelerimizi alalım, üzerine su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Soğanı yemeklik doğrayarak yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavuralım.
- Üzerine patates, havucu ekleyelim. Haşladığımız bezelyeyi de ek ederek 1-2 dakika karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Enginarın orta kısımlarına hazırladığımız sebzelerden paylaştıralım.
- 1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dk pişirelim. Duruma nazaran az az su ekleyebilirsiniz.
- Pişen enginarlarımızı ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Ardından servis tabağına alarak suyundan üzerine gezdirelim ve servis edelim.
- Üzerini dereotu ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






