Pekmezli İrmik Helvası

Pekmezli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı un (ben tam buğday unu kullandım)
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı ceviz
Şerbeti için;
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Süslemek için;
- Fındık kırığı
Pekmezli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlamak için tencereye süt, şeker ve suyu koyarak şeker eriyene kadar kaynatıp altını kapatalım.
- Ayrı bir tencerede tereyağı ve sıvı yağ eritip irmiği ve unu koyarak rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Şerbeti yavaşça dökerek daima karıştıralım.
- Bu esnada pekmezi ve cevizi de içine koyarak karıştırıp altını kapatalım ve demlenmesini bekleyip servis edelim.
Pekmezli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













