Enginar Dolması

Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet enginar
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 6-8 yemek kaşığı pirinç
  • 5-6 kol dereotu, maydanoz ve nane (ince kıyılmış)
  • 1 adet taze soğan (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Zeytinyağı

Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginarları temizleyip tuzlu limonlu suda bekletin.
  2. Doğranmış soğanları, yeşillikleri, baharatları ve zeytinyağını pirinçle karıştırın.
  3. Enginarların içini bu harçla doldurun. (püf nokta: artan harcı yaprak sarması için kullanabilirsiniz. ).
  4. Kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.

Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuklu Pirinç Pilavı Ve Kaşık Salata
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mandalinalı Cheesecake
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Tatlı Ve Ekşi Soslu Çıtır Tavuk
Sucuklu Patatesli Yumurta
Bursa’nın Meşhur Tahinli Pidesi (Videolu)
Bol Malzemeli Pizza
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.