Enginar Dolması

Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet enginar
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 6-8 yemek kaşığı pirinç
- 5-6 kol dereotu, maydanoz ve nane (ince kıyılmış)
- 1 adet taze soğan (ince doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Zeytinyağı
Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enginarları temizleyip tuzlu limonlu suda bekletin.
- Doğranmış soğanları, yeşillikleri, baharatları ve zeytinyağını pirinçle karıştırın.
- Enginarların içini bu harçla doldurun. (püf nokta: artan harcı yaprak sarması için kullanabilirsiniz. ).
- Kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.
Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

