Enfes Profiterol Tarifi
Enfes Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı su
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- ¾ su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
Çikolata sosu için:
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket bitter çikolata
Enfes Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için suyu, tereyağını, şekeri, ve tuzu tencerede devamlı karıştırarak kaynatın.
- Unu ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
- Hamur hafif soğuyunca yumurtaları tek tek güzelce karıştırarak ekleyin.
- Bir tatlı kaşığı kadar tıp biçiminde tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında 15 dakika pişirdikten sonra dereceyi 150 ye düşürüp 15 dakika daha pişirin.
- Fırını kapattıktan sonra kapağını hiç açmadan içinde soğumasını bekleyin.
- Kreması için kremşanti hariç bütün gereçleri uygun bir tencereye alıp karıştırarak pişirin.
- Krema soğuduktan sonra toz kremşantiyi döküp mikserle karıştırın.
- Çikolatalı sosu için sıvı kremayı çok hafif ısıttıktan sonra ocağı kapatın ve içine çikolatayı ekleyip karıştırın. Şayet çok koyu olursa sütle açabilirsiniz.
- Hamurların ortasını azıcık kesip içine kremayı doldurun ve bir borcama dizin.
- Bütün hamurların içine kremayı doldurduktan sonra en üste çikolata sosu tek tek dökün.
- Bir gece buzdolabında beklerse çok daha âlâ olur şimdiden deneyenlere afiyet olsunn ♡♡♡.
Enfes Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












