En Lezzetli Taze Fasulye
En Lezzetli Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo taze fasulye
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 adet orta uzunluk domates
- 1 adet küçük uzunluk kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz( tuz ayarını tuzunuzun kalitesine nazaran ayarlayın.)
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yarım çay dan az karabiber
- Sıvı yağ
- 1 adet küp şeker ( yoksa 1 çay kaşığı az toz şeker)
En Lezzetli Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Taze fasulyeleri isterseniz kırıp isterseniz ortadan ikiye bıçak ile kesebilirsiniz.
- Sebzelerin kesim hali lezzetine yansıdığını düşünüyorum.
- Fasulyeyi her vakit ortadan ikiye kesiyorum ben.
- Soğanları julyen (yarım ay formunda ) doğrayın.
- 1 adet sarımsağı da doğrayıp tencereye eklediğiniz sıvı yağ ile bir arada soteleyin.
- Yeşil biberleri halka halka halinde kırmızı biberleri julyen (yarım ay şeklinde) doğrayın ve tencereye ekleyin.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika boyunca pişirin.
- 1 çay kaşığı salçayı ekleyip 5 dakika daha kavurun.
- Karabiberi tuzu ve toz biberi ekleyin.
- Kapağını kapatıp 5 dakika daha bu halde pişirin.
- 1 tane kesme şeker ve domatesi ekleyin ve üzerini geçmeyecek biçimde ( sulu seviyorsanız suyu artırabilirsiniz. ) su ek edin.
- 45 dakika boyunca denetimli bir halde pişirin.
En Lezzetli Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













