En Lezzetli Taze Fasulye

En Lezzetli Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • 1 adet küçük uzunluk kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz( tuz ayarını tuzunuzun kalitesine nazaran ayarlayın.)
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay dan az karabiber
  • Sıvı yağ
  • 1 adet küp şeker ( yoksa 1 çay kaşığı az toz şeker)

En Lezzetli Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Taze fasulyeleri isterseniz kırıp isterseniz ortadan ikiye bıçak ile kesebilirsiniz.
  2. Sebzelerin kesim hali lezzetine yansıdığını düşünüyorum.
  3. Fasulyeyi her vakit ortadan ikiye kesiyorum ben.
  4. Soğanları julyen (yarım ay formunda ) doğrayın.
  5. 1 adet sarımsağı da doğrayıp tencereye eklediğiniz sıvı yağ ile bir arada soteleyin.
  6. Yeşil biberleri halka halka halinde kırmızı biberleri julyen (yarım ay şeklinde) doğrayın ve tencereye ekleyin.
  7. Kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika boyunca pişirin.
  8. 1 çay kaşığı salçayı ekleyip 5 dakika daha kavurun.
  9. Karabiberi tuzu ve toz biberi ekleyin.
  10. Kapağını kapatıp 5 dakika daha bu halde pişirin.
  11. 1 tane kesme şeker ve domatesi ekleyin ve üzerini geçmeyecek biçimde ( sulu seviyorsanız suyu artırabilirsiniz. ) su ek edin.
  12. 45 dakika boyunca denetimli bir halde pişirin.

En Lezzetli Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karışık Pizza
Yoğurtlu Havuç Salatası
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Fırında Tavuk Patates
Çaylı Kahveli Kurabiye
Terbiyeli Tavuk Haşlama
Hdabla | © 2025 |