Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk baget yahut tavuk göğsü (ben ikisinide kullandım)
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 6-7 adet arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
- 1/2 (yarım) adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) bardak su
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukların derisi soyulup yıkanılır. 1,5 litre kadar su ile biraz haşlanır. Haşlarken tuz eklemeyi unutmayın.
- Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun (kolay soyulması için kaynamış suya koyup bir iki dk bekletin)
- Ayrı bir tencereye sıvı yağ ile tereyağı alınıp üzerine soyulmuş arpacık soğanlar, sarımsaklar ve iri doğranmış havuçlar eklenerek güzelce kavrulur.
- Kavurulan sebzelerin üzerine iri doğranmış patatesler eklenir. Bir iki tıp daha çevirdikten sonra haşlanan tavuklar eklenip tavuk suyu üzerine ek edilir ve kaynamaya bırakılır.
- Terbiyesi için bir kaseye 1 kaşık un, yarım limon suyu, yarım çay bardağı su alınıp yeterlice çırpılır ve kaynayan çorbanın üzerine dökülür.
- Karıştırıp birkaç taşım kaynattıktan sonra altı kapatılıp servis edilir. Afiyet olsun.
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

