Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk baget yahut tavuk göğsü (ben ikisinide kullandım)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 1/2 (yarım) adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) bardak su

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukların derisi soyulup yıkanılır. 1,5 litre kadar su ile biraz haşlanır. Haşlarken tuz eklemeyi unutmayın.
  2. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun (kolay soyulması için kaynamış suya koyup bir iki dk bekletin)
  3. Ayrı bir tencereye sıvı yağ ile tereyağı alınıp üzerine soyulmuş arpacık soğanlar, sarımsaklar ve iri doğranmış havuçlar eklenerek güzelce kavrulur.
  4. Kavurulan sebzelerin üzerine iri doğranmış patatesler eklenir. Bir iki tıp daha çevirdikten sonra haşlanan tavuklar eklenip tavuk suyu üzerine ek edilir ve kaynamaya bırakılır.
  5. Terbiyesi için bir kaseye 1 kaşık un, yarım limon suyu, yarım çay bardağı su alınıp yeterlice çırpılır ve kaynayan çorbanın üzerine dökülür.
  6. Karıştırıp birkaç taşım kaynattıktan sonra altı kapatılıp servis edilir. Afiyet olsun.

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Unsuz Ekmekler
Kakaolu Çatlak Kurabiye Brovni Tadında
Bayram Kahvaltımız
Elma Süslemeli Havuçlu Cevizli Kek
Ispanaklı Kek İle Magnolia Ve Pasta Yapımı
Kedi Dilinden Kolay Yaş Pasta (15 Dakikada)
Hdabla | © 2025 |