Elmalı Turta
Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 4 adet iri elma
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları rendeliyoruz üstüne şekeri döküyoruz.
- Suyu çekilince ceviz ve tarçını ekliyoruz. Bekletiyoruz.
- Margarini ,yumurtayı ,sıvı yağı ,pudra şekeri ,nişastayı, suyu, sirkeyi, unu, kabartma tozunu ,koyup karıştırıyoruz.
- Hamurumuz elimize yapışmayan kıvamda olacaktır.
- Tart kalıbımızı yağlıyoruz.
- Hamurumuzu biraz bekletip yarısını kalıba yarısını poşetleyip buzluğa atıyoruz.
- Kalbımızdaki hamuru bastıra bastıra güzelce yayıyoruz sonra elmalı harcı döküyoruz.
- Buzlukta hamuru üstüne güzelce rendeliyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırına koyuyoruz.
- Fırın ayarı herkeste farklılık gösterir. 180 derecelik fırın ayarı.
- Piştikten sonra dinlendirip kabımıza zıt çevirip çıkartıyoruz sonra tekrar çeviriyoruz kırılmamasına dikkat edin.
- Pudra şekeriyle süsleyip afiyetle yiyin🙂.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












