Elmalı Turta

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 4 adet iri elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları rendeliyoruz üstüne şekeri döküyoruz.
  2. Suyu çekilince ceviz ve tarçını ekliyoruz. Bekletiyoruz.
  3. Margarini ,yumurtayı ,sıvı yağı ,pudra şekeri ,nişastayı, suyu, sirkeyi, unu, kabartma tozunu ,koyup karıştırıyoruz.
  4. Hamurumuz elimize yapışmayan kıvamda olacaktır.
  5. Tart kalıbımızı yağlıyoruz.
  6. Hamurumuzu biraz bekletip yarısını kalıba yarısını poşetleyip buzluğa atıyoruz.
  7. Kalbımızdaki hamuru bastıra bastıra güzelce yayıyoruz sonra elmalı harcı döküyoruz.
  8. Buzlukta hamuru üstüne güzelce rendeliyoruz.
  9. Önceden ısıttığımız fırına koyuyoruz.
  10. Fırın ayarı herkeste farklılık gösterir. 180 derecelik fırın ayarı.
  11. Piştikten sonra dinlendirip kabımıza zıt çevirip çıkartıyoruz sonra tekrar çeviriyoruz kırılmamasına dikkat edin.
  12. Pudra şekeriyle süsleyip afiyetle yiyin🙂.

Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmik Helvası
Cevizli Tahinli Kurabiye
Sodalı Çıtır Börek
Malaga (Ev Usulü Kolay Yapım)
Diyet Bal Kabağı Çorbası
Antep Peyniri Kızartması
Hdabla | © 2025 |