Elmalı Tarte Tatin

Elmalı Tarte Tatin Tanımı İçin Malzemeler

  • 7-8 adet orta uzunluk elma
  • 200 gram toz şeker
  • 100 ml su
  • 90 gram tuzsuz tereyağ

Tart hamuru için;

  • 1,5 su bardağı un
  • 200 gram tuzsuz tereyağ
  • 3 yemek kaşığı soğuk su

Elmalı Tarte Tatin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçlerimizi bir kabın içine alıp, bütünleşene kadar yoğuralım. Lakin yağ oranı yüksek bir hamur olduğu için fazla yoğurmamaya dikkat edelim.
  2. Hamuru streç sinemayla sarıp buzdolabına kaldıralım.
  3. 200 gram toz şeker ve 100 ml suyu bir tavaya alıp açık amber rengini alana kadar kaynatalım.
  4. Renk yoğunlaşırsa karamel acı bir tat alabilir, bu yüzden bu evre değerlidir.
  5. Şeker ve su açık amber rengini aldıktan sonra tereyağını ekleyip eritelim.
  6. Ardından elmalarımızı karamele ekleyelim ve elmalar yumuşayana kadar ocakta tutalım.
  7. Elmalar dağılmadan hafifçe yumuşayınca ocağı kapatalım.
  8. Elmaları borcama alıp, tavada kalan karameli de üzerlerine dökelim.
  9. Bu sırada dinlenmiş hamurumuzu hafif unla birlikte, fırın kabı boyutunda açalım.
  10. Açtığımız hamuru elmaların üzerine kapatarak 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.

Tarifin yapılış görüntüsünü ınstagram sayfamdan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Elmalı Tarte Tatin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çaylı Islak Kek (Videolu)
İce Americano
Susamlı Tahinli Kek
Tavada Kıymalı Lavaş Böreği
Tavuklu Patates Rulo
Borcamda Malaga Pasta Tarifi
Hdabla | © 2025 |