Elmalı Kurabiye (Borcamda)

Elmalı Kurabiye (Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 150 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 2-3 dolu yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye (Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kurabiyemizin iç harcı için elmaları soyalım ve uygun bir tavanın içerisine rendeleyelim.
  2. Üzerine şeker ve tarçını ek edelim, elmalarımız suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  3. Suyunu çeken elmalarımızın altını kapatalım ve içerisine iri formda çektirdiğimiz cevizi ekleyelip karıştıralım.
  4. Elmalarımızı farklı bir kabın içerisine alarak soğumaya bırakalım.
  5. Hamuru için; uygun bir kabın içerisine tereyağı, pudra şekerini, yumurtayı, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  6. Hamuru için; uygun bir kabın içerisine tereyağı, pudra şekerini, yumurtayı, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  7. Hamurdan portakal büyüklüğünde modül ayıralım ve buzluğa koyalım yağlı kağıt serili dikdörtgen borcama büyük modül hamuru elimizle eşit formda yayalım.
  8. Elmalı harcımızı da hamurun üzerine koyup düzleyelim ayırdığımız kesim hamuru elmaların üzerine rendeleyelim.
  9. 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar yaklaşık 20 dk pişirelim. Pişen kurabiyelerimizin soğumasını bekleyelim ve soğuduktan sonra istenilen büyüklükte keselim ve üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun😊.

Elmalı Kurabiye (Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islatmadan Kuru Fasulye: Hızlı Ve Pratik Tarif (Videolu)
Karnıyarık Pizza Poğaça
Kıyır Kıyır Kalburabastı
Mini Çikolatalı Kek Topları Truff (Videolu)
Sütlaç
Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta
Hdabla | © 2025 |