Kıyır Kıyır Kalburabastı

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (oda ısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt (katı kıvamlı)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • İnce bir dilim limon

Arası için;

  • 1 kase iri doğranmış ceviz

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbet hazırlanır; su ve şeker uygun bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır.
  2. Kaynayınca içine 1 dilim limon atılır ve 15 dk daha kaynatılarak altı kapatılıp, soğumaya bırakılır.
  3. Hamuru için un hariç tüm materyaller yoğurma kabına alınıp karıştırılır.
  4. Sonra un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparılarak kalıba bastırılır, ortasına 1 tatlı kaşığı ceviz koyularak hali verilir.
  6. 180 derecelik fırında alt-üst ayarda üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişirilir.
  7. Fırından çıkınca sıcak tatlıya ılık şerbet dökülür.
  8. 10-15 dk sonra tatlılar aksi çevrilip ön kısmının da şerbeti çekmesi sağlanır. Daha sonra servis edebilirsiniz.

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Akdeniz Tava
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalburabastı
Şam Tatlısı Tarifi
Pastane Usulu Ekler
Peynirli İrmik Helvası
Karnıyarık
Haydari Mezesi
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet