Kıyır Kıyır Kalburabastı

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda ısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt (katı kıvamlı)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Arası için;
- 1 kase iri doğranmış ceviz
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet hazırlanır; su ve şeker uygun bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır.
- Kaynayınca içine 1 dilim limon atılır ve 15 dk daha kaynatılarak altı kapatılıp, soğumaya bırakılır.
- Hamuru için un hariç tüm materyaller yoğurma kabına alınıp karıştırılır.
- Sonra un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparılarak kalıba bastırılır, ortasına 1 tatlı kaşığı ceviz koyularak hali verilir.
- 180 derecelik fırında alt-üst ayarda üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişirilir.
- Fırından çıkınca sıcak tatlıya ılık şerbet dökülür.
- 10-15 dk sonra tatlılar aksi çevrilip ön kısmının da şerbeti çekmesi sağlanır. Daha sonra servis edebilirsiniz.
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










