Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

İçi için;

  • 5-6 tane büyük uzunluk tatlı elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1.5 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İçi için elmaları soyup rendeleyin.
  2. Geniş bir tavaya alıp üzerine şeker ilave edin suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  3. Sonra tarçın ve ceviz ekleyip ocaktan alın soğumaya bırakın.
  4. Hamuru için tüm materyalleri bir kaba alıp yoğurun.
  5. Hamurdan biraz kesim alıp iki yağlı kağıt ortasında açın ve 8 eşit modüle kesin geniş kısımlara elmalı harçtan koyup sarın.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 180° fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  8. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun 🌼.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sütlü Hafif Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu (Videolu)
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Kabak Sote
Kalıpta Sade Kek
Nutellalı Turta
Bakla Yemeği
Hdabla | © 2025 |