Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

İçi için;

  • 3 orta uzunluk kabuğu soyulmuş rendelenmiş elma
  • 5 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Hamuru için;

  • 125 gram oda ısısında tereyağ yahut margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3.5-4 su bardağı kadar un

Üzeri için;

  • File badem yahut fındık ve pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle rendelediğimiz elmaları tavaya alalım şekerini ekleyip, suyunu salıp, çekene kadar kavuralım. Suyunu çeken elmalara cevizi ekleyelim. Birkaç dakika daha kavurup ocağı kapatalım. Tarçınını ekleyip, soğumaya alalım.
  2. Hamuru için; un harici gereçleri yoğurma kabına alalım. Unu yavaş yavaş ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım.
  3. Hamurumuzu yarım cm kalınlığında açalım ve su bardağı ile keselim. Yarısına gelecek biçimde elmalı iç harcımızı ekleyip kapatalım. Üzerine varsa file fındık koyalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 30 dakika fırından çıkan kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım.
  5. Fırından çıkınca yumuşak olacak. Soğudukça sertleşecek soğuyan kurabiyelere pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz❤️afiyetle.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diş Pastası
Erişteli Mercimek Çorbası
Çay Demlenene Kadar Hazır Dereotlu Peynirli Gevrek Pastane Poğaçası ( Videolu )
Zeytinyağlı Dolma Biber
Parçalanmış Yufkalardan Börek
Tahinli Çörek
Hdabla | © 2025 |